Yağsız Süzme Peynir Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yağsız Süzme Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Yağsız Süzme Peynir; Peynirler yağlı veya yağsız olan her türlü sütten yapılabilir. Peynir içindeki yağ oranı elde edildiği hayvan sütünün yağ oranına ve işleme sırasında oluşan yağ kaybına göre değişir. İşlenme sırasında yağın bir kısmı peynirin alt suyunda kalır. Özellikle peynirde pıhtının kesilme ve karıştırma şekli peynirde kalan yağ oranında etkilidir. Yağların en önemli özelliklerinden biri yağda eriyen vitaminleri (A, D, E, K) bulundurur. Bu yüzden herhangi süt veya süt ürününde yağ oranın artması bu vitaminlerin de artışını gösterir. Peynir karbonhidrat yönünden zengin bir kaynak değildir. Karbonhidrat miktarının düşük olması diyet yapanlar için önemli bir besin kaynağıdır. Peynirlerin ana maddesi proteinlerdir. Proteinlerden en önemlisi kazeindir. Kazein proteini oksijen, hidrojen, azot, kükürt ve fosfor mineralleri bakımından zengin yapıya sahiptir. Peynirlerin kalori değeri içerisinde bulundurdukları yağ oranı ile doğru orantılıdır. Tam yağlı peynirlerde 400-450 kcal, yarım yağlılarda ise 250-300 kalori ve yağsız peynirlerde 200-250 kalori arasındaki değerlerdedir.

Yağsız Süzme Peynir ve Nasıl Yapılır?
  • Pastörize edilmiş sütü derin bir kaba boşaltıp, 50 derece sıcaklığa kadar ısıtılır.
  • Sütü ocak üzerinden aldıktan sonra içerisine sirke ilave edilip birkaç dakika karıştırılır.
  • Elde edilen karışımı oda sıcaklığında yarım saat bekletilir.
  • Karışımı içerisine süzme bezi serilmiş kevgire boşaltarak 10 dakika süzülmeye bırakılır.
  • Süzme bezini toplayarak içerisinde bulunan peynir kesiğini ortalama 5 dakika kadar soğuk suya tutulur. Su ile peyniri tamamen ayırmak için bezi iyice sıkmalıyız.
  • Elde edilen peynir kesiğini geniş bir kaba koyarak, üzerine tuz ilave edilip küçük parçalar haline getirilir.
  • İsteğinize göre üzerine krema hazırlayıp dökünüz. Yağsız süzme peynir hemen tüketime hazır hale gelmiştir.

Yağsız Süzme Peynir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mıhlama Peyniri Yapımı

Mıhlama Peyniri Yapımı

Editörün Seçtiği

Organik Peynir Yapımı

Organik Peynir Yapımı

Peynir Şekeri Nedir?

Peynir Şekeri Nedir?

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yağsız Krem Peynir Yapımı

Yağsız Krem Peynir Yapımı

Peynir Mayası Nasıl Yapılır?

Peynir Mayası Nasıl Yapılır?

Koyun Peyniri Yapımı

Koyun Peyniri Yapımı

Yağsız Beyaz Peynir Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yağsız Beyaz Peynir Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Evde Lor Peyniri Nasıl Yapılır?

Evde Lor Peyniri Nasıl Yapılır?

Güncel

Krem Peynir Kalori Değeri

Krem Peynir Kalori Değeri

Güncel

Kolot Peyniri Nasıl Yapılır?

Kolot Peyniri Nasıl Yapılır?

Eski Kaşar Peyniri Kaşar Peynirlerinin Eskitilme Aşamaları

Eski Kaşar Peyniri Kaşar Peynirlerinin Eskitilme Aşamaları

Gravyer Peyniri Faydaları Nelerdir?

Gravyer Peyniri Faydaları Nelerdir?

Gouda Peyniri Çeşitleri

Gouda Peyniri Çeşitleri

Kars Kaşar Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Kars Kaşar Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Lor Peyniri Faydaları Nelerdir?

Lor Peyniri Faydaları Nelerdir?

Bebekler İçin Peynir Yapımı

Bebekler İçin Peynir Yapımı

Ezine Peyniri Özellikleri Nelerdir?

Ezine Peyniri Özellikleri Nelerdir?

Lor Peyniri Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Lor Peyniri Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Krem Peynir ile Sandviç Yapımı

Krem Peynir ile Sandviç Yapımı

En İyi Rokfor Peyniri Nasıl Olur?

En İyi Rokfor Peyniri Nasıl Olur?

Trabzon Peyniri Nasıl Yapılır?

Trabzon Peyniri Nasıl Yapılır?

Evde Lor Peynir Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Lor Peynir Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Peyniri Türleri

Erzurum Peyniri Türleri

Beyaz Peynir Besin Değeri Kaçtır?

Beyaz Peynir Besin Değeri Kaçtır?

Az tuzlu Peynir Özellikleri

Az tuzlu Peynir Özellikleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6