Mascarpone Peyniri Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Mascarpone Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Mascarpone peyniri, İtalyan mutfağının vazgeçilmez bir peynir çeşididir. Asidik olan sütün kaymağından yapılan bu peynir, yumuşak krema kıvamında, hafif tatlı ve köpüksü bir yapıya sahiptir. Marketlerde bulunabilen bu peyniri, evde de kolayca yapabilirsiniz.

Mascarpone Peynirinin Kullanım Alanları
  • Genellikle pastalarda kullanılır.
  • Bazı kremaların yapımında tercih edilir.
  • Makarna soslarının yapımında kullanılır.
  • Sade olarak kahvaltılarda reçellerin yanında nefis bir lezzettir.
  • Çok bilinen ve bir İtalyan tatlısı olan tiramisu, bu peynirle yapılır.
  • Hamur işlerinde iç malzemesi olarak da kullanılır.
Evde Mascarpone Peyniri Nasıl Yapılır?

Gerekli Malzemeler
  • 2 kutu süt kreması
  • 1 dolu yemek kaşığı limon suyu
Yapılış Aşamaları

Kremayı benmari usulüne göre eritin. Benmari usulü, geniş bir tencereye yarı yerine kadar su konulup içerisine başka bir cam kase yerleştirilmesiyle yapılır. Cam kasenin tenceredeki kaynayan suya değmemesi gerekir. İşlem, suyun buharından faydalanarak yapılır. 2 kutu kremayı cam kaseye koyup yavaş yavaş karıştırarak iyice ısınmasını sağlayın. Sıvı termometreniz varsa sıcaklık 85 derece olmalıdır. Eğer yoksa kaynama noktasına gelmeden yoğun buharlaşmanın olduğu zamana kadar ocakta tutularak karıştırmaya devam edilir. Yeterli sıcaklığa ulaştığında 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyip karıştırın. Krema iyice sararınca doğru yoldasınız demektir. Krema karıştırılarak koyu bir kıvam alması sağlanır. Koyulaştığı zaman ocaktan alınıp 10-15 dakika ılınması sağlanır. Ayrı bir tarafta bir kabın üzerine süzgeç konur, süzgecin içine de temiz bir tülbent serilir ve krema içine dökülür. Tülbent toplanıp sıkı bir şekilde bağlanır. Peynirin tülbentten çıkmaması gerekir. Tülbentteki peyniri buzdolabına koyarak 12 saat kadar bekletin. Peyniri buzdolabından alarak, tülbentten çıkarıp kapaklı bir kaba koyun. Mascarpone peyniri buzdolabında sertleşir ancak dışarı çıktığında rahatlıkla sürülebilecek kıvama gelir. Bu peynir türü tuzsuz bir peynir olduğu için en fazla 4-5 gün dayanır, kısa sürede tüketilmelidir. Mascarpone peyniri günlük yapılıp tüketilmesi en idealidir.

Ekstra Bilgiler
  • Mascarpone peyniri, tiramisu dışında cheesecake ve panna cotta gibi tatlılarda da kullanılır.
  • Bu peynir, tatlıların yanı sıra tuzlu yemeklerde de kullanılabilir. Örneğin, risotto veya polenta gibi İtalyan yemeklerinde lezzet katmak için kullanılabilir.
  • Mascarpone peyniri, kahvaltılarda bal veya reçel ile birlikte tüketildiğinde mükemmel bir lezzet sunar.
  • Evde yapılan mascarpone peyniri, marketlerde satılanlara göre daha taze ve katkısızdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Evde Peynir Nasıl Yapılır?

Evde Peynir Nasıl Yapılır?

Sirke ile Peynir Yapı mı?

Sirke ile Peynir Yapı mı?

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dil Peyniri Faydaları Nelerdir?

Dil Peyniri Faydaları Nelerdir?

İsviçre Peyniri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

İsviçre Peyniri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Üçgen Peynir Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Üçgen Peynir Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Keçi Peyniri Nasıl Yapılır?

Keçi Peyniri Nasıl Yapılır?

Küflü Peynirin Faydaları Nelerdir?

Küflü Peynirin Faydaları Nelerdir?

Güncel

Gravyer Peyniri Faydaları Nelerdir?

Gravyer Peyniri Faydaları Nelerdir?

Güncel

Fransız Peynir Çeşitleri Nelerdir?

Fransız Peynir Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Peynir Suyu Faydaları Nelerdir?

Peynir Suyu Faydaları Nelerdir?

Deri Peyniri Nasıl Muhafaza Edilir?

Deri Peyniri Nasıl Muhafaza Edilir?

Tuzsuz Lor Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Tuzsuz Lor Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Hellim Peyniri Nasıl Yapılır?

Hellim Peyniri Nasıl Yapılır?

Çeçil Peyniri Yapılışı

Çeçil Peyniri Yapılışı

1 Dilim Beyaz Peynir Kaç Kalori?dir?

1 Dilim Beyaz Peynir Kaç Kalori?dir?

Peynir Suyunun Faydaları Nelerdir?

Peynir Suyunun Faydaları Nelerdir?

Trabzon Peyniri Nasıl Yapılır?

Trabzon Peyniri Nasıl Yapılır?

Kelle Peyniri Yapımı Nasıl Olur?

Kelle Peyniri Yapımı Nasıl Olur?

Türkiye'de Tüketilen Peynir Türleri Hangileridir?

Türkiye'de Tüketilen Peynir Türleri Hangileridir?

Beyaz Peynir Kalori Değeri

Beyaz Peynir Kalori Değeri

1 Kg Peynir Kaç Kg Sütten Yapılır?

1 Kg Peynir Kaç Kg Sütten Yapılır?

Peynir Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Peynir Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Tulum Peyniri Nasıl Yapılır?

Tulum Peyniri Nasıl Yapılır?

Ekşimiş Sütten Peynir Nasıl Yapılır?

Ekşimiş Sütten Peynir Nasıl Yapılır?

Pizza Peyniri Nasıl Yapılır?

Pizza Peyniri Nasıl Yapılır?

Pastörize Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Pastörize Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Hellim Peyniri Nasıl Yapılır?

Hellim Peyniri Nasıl Yapılır?

Krem Peynir Kalori Değeri

Krem Peynir Kalori Değeri

Yağlı Peynir Kaç Kalori?

Yağlı Peynir Kaç Kalori?

Teleme Peyniri Nasıl Yapılır?

Teleme Peyniri Nasıl Yapılır?

Edam Peynirinin Üretimi

Edam Peynirinin Üretimi

Peynirli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Kaşar Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Kaşar Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Ezine Peyniri Özellikleri Nelerdir?

Ezine Peyniri Özellikleri Nelerdir?