Ev Yapımı Peynir Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Ev Yapımı Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Evde Peynir Yapımı; sanıldığı kadar zor olmayan, sağlık ve hijyen açısından daha temiz ve güvenli öte yandan da yapması kolay olan bir kahvaltı çeşididir. Kahvaltıda alışkanlık haline gelen ve sürekli tüketilen peynir, ülkemizde hemen her memlekette değişik ve geleneksel peynirler yapılmaktadır. Kahvaltılarda tercih edilmesi doyurucu ve protein yönünden zengin olmasıyla beraber gün geçtikçe popülerliği korumaktadır. Tuzlu bisküviden, krakerlere, poaçalardan, kruvasanlara ve ekmek üstü lezzetlere dahi kullanılır. İnsanlar artık gün geçtikçe katkı maddeli ürünler yememeye dikkat ettiklerinden dolayı doğal şeyler yemek istiyor ve çoğu ev hanımı kendi peynirini kendisi yapıyor. Yıllar önce çoğumuz sütümüzü mahallemizin sütçülerinden alırdık. Daha sonralar da sokakta satılan süt açık hava da mikrop barındırabilir mantığıyla, endişelendik ve fabrika ürünü olan paket süt kullanmaya başladık. Paketlenmiş kullanıma hazır olan sütler yüksek derecelerde kaynatılıp, içindeki faydalı bakterilerin yok olduğunu öğrendiğimizden bu yana geri dönüşümlere başladık. Artık hemen hemen herkes kendi yoğurdunu ve peynirini evde yapmaya başladı. Kimisi evde yapıp yapmama konusunda tereddütte kalsa da çocuklarının ve kendi sağlıkları için sağlıklı, taze ve tertemiz peynirlerini yapmaya başladılar.

Evde Peynir Yapımı İçin Malzemeleri
  • 2 kg süt
  • 1 tane limon
  • 2 çay kaşığı tuz
Evde Peynir Nasıl Yapılır?

Sütü süzüp tencereye aktaralım ve pişirmeye bıraktığımız sütü ara ara karıştıralım ki, dibi tutmasın. Kaynamaya başlayınca taşırmadan 2 çay kaşığı tuzu ilave edelim. 1 limonu çekirdeklerinden ayırıp kaynayan sütümüze sıkalım ve 5 dakika daha karıştırarak sütün kesilmesini bekleyelim. Kesilen ve yeşil suyunu üste çıkaran peynirimizi bir torba yardımıyla süzelim. 3.4 saat dinlendirdigimiz peynirimizi istediğimiz şekilde doğrayıp bir kavanoza yerleştirdikten sonra peynirin yeşil suyunu da üzerine ilave edip 1 gece buzdolabında beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Evde peynir yapımını öğrenmiş oldunuz.

Kolay gelsin.

Ev Yapımı Peynir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Organik Peynir Yapımı

Organik Peynir Yapımı

Editörün Seçtiği

Koyun Peyniri Yapımı

Koyun Peyniri Yapımı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mihaliç Peyniri Yapımı

Mihaliç Peyniri Yapımı

Peynir Mayası Nasıl Yapılır?

Peynir Mayası Nasıl Yapılır?

Quark Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Quark Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Şavak Tulum Peyniri Yapımı

Şavak Tulum Peyniri Yapımı

Lor Peyniri Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Lor Peyniri Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Beyaz Peynir Protein Değeri

Beyaz Peynir Protein Değeri

Güncel

Keçi Peyniri Nasıl Yapılır?

Keçi Peyniri Nasıl Yapılır?

Güncel

Örgü Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Örgü Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Keş Peyniri Faydaları Nelerdir?

Keş Peyniri Faydaları Nelerdir?

Peynirin Faydaları Nelerdir?

Peynirin Faydaları Nelerdir?

Köy Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Köy Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Van Peyniri Tüketimi

Van Peyniri Tüketimi

Pastörize Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Pastörize Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Sürk Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Sürk Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Kaç Kalori?

Peynir Kaç Kalori?

Tam Yağlı Beyaz Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Tam Yağlı Beyaz Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Az tuzlu Peynir Özellikleri

Az tuzlu Peynir Özellikleri

Kelle Peyniri Yapımı Nasıl Olur?

Kelle Peyniri Yapımı Nasıl Olur?

1 Kg Peynir Kaç Kg Sütten Yapılır?

1 Kg Peynir Kaç Kg Sütten Yapılır?

Peynir Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Peynir Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6