Peynirli Ekmek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Peynirli Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli ekmek, Peynirli ekmek sabah kahvaltılarında tüketilen veya gün içinde öğünlerde tüketilen oldukça doyurucu ve besleyici bir besin kaynağıdır. Özellikle İç Anadolu'da sıklıkla karşımıza çıkan peynirli ekmek, herkesin beğeniyle tükettiği bir ekmek türüdür. Peynirli ekmeği dilerseniz peynirli bir iç haç hazırlayarak ekmek arasına pişirebilir, dilerseniz de hazır ekmeğin üzerine sos tarzı hazırlayarak peynirleri dilimleyip fırında pişirebilirsiniz. Halk arasında oldukça yaygın olan peynirli ekmek türü peynirli bir harç hazırlayıp ekmek arasına sürerek kapalı veya açık olarak fırında pişirmektir.

Peynirli Ekmek Malzemeleri
  • Bir kilo un
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar ılık su
  • 1 paket kuru maya
İç Harcı için
  • Yarım kilo Beyaz yağsız ve tuzsuz köy peyniri
  • 1 çay kaşığı iyotlu tuz
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam toz pul kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı saf tereyağı
Üzerine Sürmek için
  • Su
  • Un
Peynirli ekmek Nasıl Yapılır?

Peynirli ekmeği yaparken öncelikle hamurun önceden mayalanması için derin bir kaba unu boşaltın. Daha sonra unun ortasını havuz gibi açarak içine mayayı, tuzu ve ılık suyu yavaş yavaş dökerek kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar hamuru yoğurun. Daha sonra kapağını kapatarak bir sofra bezi ile iyice sarıp mayalanması için yaklaşık olarak 2 saat kadar dinlendirin. Mayalanan hamur beklerken diğer bir yandan iç harcını hazırlayın. Daha sonra geniş bir kaba peynirleri rendeleyin. Daha sonra içerisine maydanozu iyice yıkayıp ayıkladıktan sonra ince İnce doğrayın. Daha sonra bir adet kuru soğanı küp-küp içine doğrayın. Hemen ardından tuzu, karabiberi, kırmızı biberi ve tereyağını ekledikten sonra iyice yoğurun. Daha sonra mayalanan hamurdan büyük büyük parçalar kopararak elinizle veya merdane yardımıyla kayık şeklinde hamuru açın. Daha sonra ortasına gelecek şekilde iç harcı yayın. Daha sonra hamuru kenarlardan kayık şeklinde kapatın. Daha sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Ayrı bir kapta un ile suyu karıştırarak hamurun kenarlarına sürün. Böylelikle ekmeğin daha güzel kızarmasını sağlayacaktır. Dilerseniz hamurun üzerime susam veya çörek otu da serpebilirsiniz. Daha sonra önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında ekmeklerin üzeri kızarana kadar pişirin. Daha sonra servis tabağına alarak sıcak veya soğuk olarak servis edin.

Peynirli Ekmek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Peynirin Tuzu Nasıl Alınır?

Peynirin Tuzu Nasıl Alınır?

Popüler İçerikler

Peynir Nasıl Yapılır?

Peynir Nasıl Yapılır?

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Peynir Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Peynir Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Keş Peyniri Faydaları Nelerdir?

Keş Peyniri Faydaları Nelerdir?

Peynir Altı Suyu Nedir?

Peynir Altı Suyu Nedir?

Tel Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Tel Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Keçi Peyniri Nasıl Yapılır?

Keçi Peyniri Nasıl Yapılır?

Güncel

Kars Peyniri Çeşitleri Nelerdir?

Kars Peyniri Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Mıhlama Peyniri Yapımı

Mıhlama Peyniri Yapımı

Güncel

Hatay Peyniri Yapılışı

Hatay Peyniri Yapılışı

Peynir Altı Suyu Nasıl Yapılır?

Peynir Altı Suyu Nasıl Yapılır?

Beyaz Peynir Protein Değeri

Beyaz Peynir Protein Değeri

Pizza Peyniri Nasıl Yapılır?

Pizza Peyniri Nasıl Yapılır?

Eritme Peynir Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Eritme Peynir Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Peynir Besin Değeri Kaçtır?

Peynir Besin Değeri Kaçtır?

Lor Peyniri Faydaları Nelerdir?

Lor Peyniri Faydaları Nelerdir?

Peynir Nasıl Mayalanır?

Peynir Nasıl Mayalanır?

Mayasız Peynir Nasıl Yapılır?

Mayasız Peynir Nasıl Yapılır?

Ricotta Peyniri Ricotto Peyniri Nasıl Kullanılır?

Ricotta Peyniri Ricotto Peyniri Nasıl Kullanılır?

Lor Peyniri Besin Değeri Kaçtır?

Lor Peyniri Besin Değeri Kaçtır?

Ev Yapımı Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kutusu Peynir Kaç Kalori?dir?

Kibrit Kutusu Peynir Kaç Kalori?dir?

Çanakkale Peynir Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Çanakkale Peynir Helvası Tarifi ve Malzemeleri

1 Dilim Beyaz Peynir Kaç Kalori?dir?

1 Dilim Beyaz Peynir Kaç Kalori?dir?

Peynirli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

1 Kg Peynir Kaç Kg Sütten Yapılır?

1 Kg Peynir Kaç Kg Sütten Yapılır?

Şirden Mayalı Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Şirden Mayalı Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Deri Peyniri Nasıl Muhafaza Edilir?

Deri Peyniri Nasıl Muhafaza Edilir?

Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır?

Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır?

Basma Peynir Nasıl Yapılır?

Basma Peynir Nasıl Yapılır?

Kıbrıs Peyniri ve Özellikleri Nelerdir?

Kıbrıs Peyniri ve Özellikleri Nelerdir?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6