Peynir Eritmesi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Peynir Eritmesi Tarifi ve Malzemeleri

Peynir eritmesi; denilince akla ilk olarak sıcağı gördüğünde uzayan yağlı peynir gelir. Birbirinden lezzetli ve orijinal peynirleriyle ün salmış Ülkemizde her yörenin kendine has peynir çeşidi bulunmaktadır. Aslından peynirin ana malzemesinin inek, koyun veya manda sütü olduğu düşünüldüğünde peynirin tadının farklı olması insana biraz tuhaf geliyor. Fakat sanırım lezzetin sırrı peynirin yapım şeklinde ve kullanılan sütün lezzetinde gizlenmektedir. Özellikle yeşilliğin bol olduğu yörelerde sütün kalitesi de artmaktadır. Tabi yeşillik denilince akla Karadeniz yöresi gelir. Uçsuz bucaksız yeşillikte yayılan hayvanların sütü de bir o kadar lezzetli olmaktadır. Karadeniz Bölgesi'nde hayvanı olan halkın büyük bir çoğunluğu peynirini kendisi üretmektedir. Yine kurulan peynir fabrikasında da yöreye ait özel peynirler üretilerek satışa sunulmaktadır. Karadeniz'de muhlama olarak bilinen peynir eritmesi de bu peynirlerden bir tanesiyle yapılmaktadır. Karadeniz peynir eritmesi karotu peyniriyle yapılır. Bu peynir muhlama peyniri olarak da satılmaktadır. Ancak bunun yerine yağlı çeçil peyniri, tel peyniri veya normal kaşar peynir de kullanabilirsiniz. Peynir eritmesinin güzel olması için sırrı peynirin lezzetli olması gerekir. Bunun için özellikle bol yağlı ve eridiğinde katılaşmayan peynir tercih edilmelidir. Peynir eritmesi özellikle kahvaltıda ve Ramazan sofralarında banılarak yenilebilecek harika bir lezzettir. Fakat mutlaka sıcak olarak servis edilmesi ve servis için pişirilen tavanın kullanılması gerekir. Böylece soğumadan ikram edilmesi kolaylaşır. Tabi peynir eritmesi banılarak yeneceği için yanında taze çıtır çıtır ekmek veya pide olması gerekir. Eğer mısır unuyla aranız iyiyse mısır ekmeğini de tercih edebilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Peynir eritmesi için gerekli olan malzemeler
  • 200 gr. Karotu peyniri,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 fiske tuz,
  • 1 yemek kaşığı doğal mısır unu,
  • Yarım çay bardağı soğuk su.
Peynir eritmesi nasıl yapılır?

Bakır veya yapışmaz bir tavanın içine tereyağını atın ve kısık ateşte rengi değişinceye kadar eritin. İçine tuz ve mısır ununu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 2-3 dakika boyunca sürekli karıştırarak pişirin. Mısır unun rengi döndüğünde üzerine suyu ilave edip arkasından da ufalanmış karotu peynirini ekleyin. Arık karıştırma işlemini bırakın ve peynirin erimesini bekleyin. Peynir tamamen eridiğinde tavayla sıcak olarak servis edin. Arzu ederseniz peynir eritmesinde yukarıda sayılan peynir türlerini kullanabileceğiniz gibi mısır unu kullanmadan da yapabilirsiniz. Bunun için tereyağı eridikten sonra yaklaşık 2 yemek kaşığı suyla peyniri içine ilave edip eritmeniz yeterli olacaktır. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Peynir Eritmesi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Beyaz Peynir Protein Değeri

Beyaz Peynir Protein Değeri

Sirke ile Peynir Yapı mı?

Sirke ile Peynir Yapı mı?

Sütten Peynir Nasıl Yapılır?

Sütten Peynir Nasıl Yapılır?

Popüler İçerikler

Peynir Altı Suyu Nedir?

Peynir Altı Suyu Nedir?

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Peynirli Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Künefe Peyniri Nasıl Yapılır?

Künefe Peyniri Nasıl Yapılır?

Ev Yapımı Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Hellim Peyniri Nasıl Yapılır?

Hellim Peyniri Nasıl Yapılır?

Güncel

Yağlı Peynir Kaç Kalori?

Yağlı Peynir Kaç Kalori?

Güncel

1 Dilim Beyaz Peynir Kaç Kalori?dir?

1 Dilim Beyaz Peynir Kaç Kalori?dir?

Evde Tulum Peyniri Nasıl Yapılır?

Evde Tulum Peyniri Nasıl Yapılır?

Pastörize Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Pastörize Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Quark Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Quark Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Dil Peyniri Faydaları Nelerdir?

Dil Peyniri Faydaları Nelerdir?

Az tuzlu Peynir Özellikleri

Az tuzlu Peynir Özellikleri

Şirden Mayalı Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Şirden Mayalı Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Kıbrıs Peyniri ve Özellikleri Nelerdir?

Kıbrıs Peyniri ve Özellikleri Nelerdir?

Peynirin Tuzu Nasıl Alınır?

Peynirin Tuzu Nasıl Alınır?

Deri Tulum Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Deri Tulum Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Keçi Peyniri Nasıl Yapılır?

Keçi Peyniri Nasıl Yapılır?

Lor Peyniri Faydaları Nelerdir?

Lor Peyniri Faydaları Nelerdir?

Burgu Peynir Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Burgu Peynir Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Tuzsuz Lor Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Tuzsuz Lor Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Evde Peynir Nasıl Yapılır?

Evde Peynir Nasıl Yapılır?

Hatay Peyniri Yapılışı

Hatay Peyniri Yapılışı

Peynir Mayası Nasıl Yapılır?

Peynir Mayası Nasıl Yapılır?

Yağsız Peynir Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yağsız Peynir Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çeçil Peynir Nasıl Yapılır?

Çeçil Peynir Nasıl Yapılır?

Beyaz Peynir Çeşitleri Nelerdir?

Beyaz Peynir Çeşitleri Nelerdir?

Parmesan Peyniri Nasıl Yapılır?

Parmesan Peyniri Nasıl Yapılır?

Erzincan Tulum Peyniri Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Erzincan Tulum Peyniri Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6