Hellim Peyniri Nasıl Kızartılır?
21 Haziran 2024

Hellim Peyniri Nasıl Kızartılır?

Hellim peyniri, Arapça "Halloumi" ve İngilizce "Haloumi" terimleri ile bilinmektedir. Bu peynir, Kıbrıs kökenli olup ülkemizde çeşitli markalar altında kolaylıkla bulunabilmektedir. Genellikle kızartılarak tüketilen bu beyaz, sık dokulu, tuzlu ve yoğun peynir, özellikle keçi sütünden üretilir. Ancak bazen inek veya koyun sütünden de elde edilmektedir. Koyun ve keçi sütü ile yapılan hellim peyniri, inek sütüne nazaran daha uzun süre dayanabilmektedir. Ayrıca farklı süt türlerinin karıştırılmasıyla elde edilen çeşitleri de mevcuttur. Hellim peynirinin yağ oranı oldukça yüksektir ve bu oran, üretimde kullanılan sütlerin yağ miktarına göre değişiklik gösterebilir. Salatalarda, makarnalarda ve hamur işlerinde kullanılsa da en yaygın kullanım şekli kızartmadır. Peki, bu hellim peyniri nasıl kızartılır? Lezzetli bir tarif için aşağıdaki adımları izleyelim.

Kullanılan Malzemeler

  • 30 gr tereyağı
  • 1 küçük paket hellim peyniri
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • Kekik gibi isteğe bağlı baharatlar
Hellim peyniri oldukça tuzlu bir besindir. Tuzunu azaltmak isteyenler, peyniri 1-2 saat öncesinde suyun içerisinde bekletebilirler. Daha sonra peyniri çok ince olmamak kaydıyla kare veya dikdörtgen dilimler halinde kesin. Bu esnada, teflon tavanızı ocağın üzerine alıp 30 gram tereyağını kızdırmaya başlayın. Tereyağı kızınca, iri doğranmış sarımsakları içine atın ve hafifçe soteleyerek aromasının tereyağına geçmesini sağlayın. Dilimlenmiş hellim peynirlerini tavaya ekleyin. Burada dikkat edilmesi gereken husus, peynirlerin çok kısık ateşte değil, orta ateşte kızartılmasıdır. Hellim peynirlerinin her iki tarafını da iyice kızartın. Kızartırken tavada bulunan sarımsakları çıkarın. Kızaran peynirleri ocaktan aldıktan sonra üzerlerine kekik veya damak tadınıza uygun herhangi bir baharat serpebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Hellim peyniri kızartması oldukça kolay bir işlemdir. Peynirlerin sulanmasını önlemek için ocağın altını kısmayıp tavanın kapağını kapatmadan kızartmanız gerekmektedir. Böylece 5 dakika içinde harika bir lezzet elde edebilirsiniz. Baharatları dilerseniz eklemeyip, peyniri sade olarak da kızartabilirsiniz. Hellim peynirini farklı tariflerde kullanarak çeşitlendirebilir, örneğin salatalarınıza veya sandviçlerinize ekleyebilirsiniz. Ayrıca, hellim peynirinin kızartılmadan önce marine edilmesi de lezzetini artırabilir. Marine işlemi için zeytinyağı, limon suyu ve çeşitli baharatlar kullanabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Dil Peyniri Faydaları Nelerdir?

Dil Peyniri Faydaları Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bebekler İçin Peynir Yapımı

Bebekler İçin Peynir Yapımı

Yağsız Lor Peyniri Faydaları Nelerdir?

Yağsız Lor Peyniri Faydaları Nelerdir?

Hellim Peyniri Nasıl Yapılır?

Hellim Peyniri Nasıl Yapılır?

Yağsız Beyaz Peynir Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yağsız Beyaz Peynir Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kaşar Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Kaşar Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Emmental Peyniri Nasıl Yapılır?

Emmental Peyniri Nasıl Yapılır?

Güncel

İsli Peynir Tarifi ve Malzemeleri

İsli Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Organik Peynir Yapımı

Organik Peynir Yapımı

Krem Peynir Kalori Değeri

Krem Peynir Kalori Değeri

Ekşimiş Sütten Peynir Nasıl Yapılır?

Ekşimiş Sütten Peynir Nasıl Yapılır?

Yağlı Peynirin Zararları

Yağlı Peynirin Zararları

Peynir Ürünleri Nelerdir?

Peynir Ürünleri Nelerdir?

Peynir Altı Suyu Faydaları Nelerdir?

Peynir Altı Suyu Faydaları Nelerdir?

Peynir Eritmesi Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Eritmesi Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Şekeri Nedir?

Peynir Şekeri Nedir?

Tuzsuz Lor Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Tuzsuz Lor Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Peynir Kaç Kalori?

Yağlı Peynir Kaç Kalori?

Trabzon Peyniri Nasıl Yapılır?

Trabzon Peyniri Nasıl Yapılır?

Keçi Peyniri Nasıl Yapılır?

Keçi Peyniri Nasıl Yapılır?

Cheddar Peyniri Özellikleri

Cheddar Peyniri Özellikleri

Peynir Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Lor Peyniri Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Lor Peyniri Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Besin Değeri Kaçtır?

Peynir Besin Değeri Kaçtır?

Süzme Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Süzme Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Peynir Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Peynir Nasıl Yapılır?

Peynir Nasıl Yapılır?

Simit Peynir Nasıl Tüketilir?

Simit Peynir Nasıl Tüketilir?

En İyi Rokfor Peyniri Nasıl Olur?

En İyi Rokfor Peyniri Nasıl Olur?

Trakya Peyniri Özellikleri

Trakya Peyniri Özellikleri

Peynir Mayası Nasıl Yapılır?

Peynir Mayası Nasıl Yapılır?

Şavak Tulum Peyniri Yapımı

Şavak Tulum Peyniri Yapımı

Peynir Altı Suyu Nedir?

Peynir Altı Suyu Nedir?

Kolot Peyniri Nasıl Yapılır?

Kolot Peyniri Nasıl Yapılır?

Burgu Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Burgu Peynir Tarifi ve Malzemeleri