Quark Peyniri Quark peyniri, süzme yoğurdu andıran ve krema kıvamında olan bir peynir türüdür. Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde mutfakta sıkça kullanılan bir peynir çeşididir. Quark peyniri, özellikle cheesecake, pastalar, müsli, hamur işleri ve tatlılarda yaygın olarak tüketilmektedir. Ayrıca, Dukan diyeti yapanlar tarafından da tercih edilen bir peynir olan Quark, genellikle bütçeyi zorlayabilecek bir üründür. Türkiye'de satışı olmayan Quark peyniri yerine labne peynir tüketilmektedir, ancak Quark peyniri labneden oldukça farklıdır ve kefir ile yapılmaktadır. Türkiye'de bulunmayan Quark peynirini, kefir peyniri olarak evde de yapabilirsiniz. Quark Peyniri İhtiyaç Listesi
Quark Peyniri Nasıl Yapılır? Elinizde bulunan 2 litre kefiri borcama boşaltarak, daha önce 100 derecede ısıtmış olduğunuz fırına koyun. Bir saat sonra borcamı fırından çıkararak, peynir kesiği olarak kullanacağınız kısmın suyundan ayrıştığını göreceksiniz. Hazırladığınız süzgeci tencerenin üzerine yerleştirin ve üzerine tülbenti sağlam bir şekilde yerleştirerek borcamda bekleyen kefiri tülbentten geçirin. Suyunu iyice süzmesi için 2 saat ya da daha iyi süzülmesi için 3 saat kadar bekletin. Suyu iyice süzülen kefiri sıkın. İçerisinde hiçbir katkı maddesi bulunmayan kefir peynirini buzdolabında muhafaza ederek 5-6 gün afiyetle tüketebilirsiniz. Hazır kefir kullanmak istemeyenler için kefir yapımı tarifini de verelim. Kefir Tarifi 2,5 litre çiğ sütü benmari usulü 10 dakika kadar kaynatıp altını kapattıktan sonra kaymak bağlayana kadar bekleyin. Kaymağı aldıktan sonra sütü 30 dereceye gelene kadar ara ara karıştırarak soğutun. 30 dereceye kadar soğuttuğunuz sütü doğal kefir mayası ile mayalayın. Eğer kefir mayası kullanmak istemiyorsanız marketlerde satılan kefir danelerinden de kullanabilirsiniz. Mayaladığınız kefiri ısısı kaybolmadan tıpkı yoğurt mayalamadaki gibi sararak 20-22 saat bekletin. Bekleme süresinden sonra doğal kefiriniz hazır olacaktır. |