Evde Süzme Peynir Yapı mı?
12 Temmuz 2024

Evde Süzme Peynir Yapı mı?

Evde Süzme Peynir Yapımı

Süzme peynir, ağırlığa maruz kalmayan diğer peynirlerden farklı olarak yumuşak kıvamlı ve hafif tuzlu bir peynir çeşididir. Sofralarımıza sonradan dahil olan süzme peynir, birçok yerde yardımcı malzeme olarak kullanılır. Çorbalardan salatalara, tatlılardan sandviçlere kadar geniş bir kullanım alanı vardır. Diyet yapanlar ve beslenmesine dikkat edenler için ara öğünlerde tercih edilebilir. Protein içeren gıdalar arasında yer alan süzme peynir, az tuzlu ve az yağ içerdiğinden dolayı kalorisi de düşüktür. 225 gramında; 163 kalori, 28 gram protein, 2 gram yağ, 6 gram karbonhidrat bulunur.

Evde Süzme Peynir İçin Gereken Malzemeler

  • 4 litre kaymaksız ve pastörize süt
  • Yarım su bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı krema

Evde Süzme Peynir Nasıl Yapılır?

Süzme peynir yaparken, süt kaynama derecesine gelene kadar ısıtılır. Sirke ilave edildikten sonra soğuyuncaya kadar karıştırmaya özen gösterilir. Süt tamamen soğuduktan sonra kesilen peynir süzülür ve bir kaba boşaltılır. Tuz ve sıvı krema da ilave edilip iyice karıştırılır. Evde süzme peynir yapımı tamamlanmıştır.

Ekstra Bilgiler

Süzme peynirin yapımında dikkat edilmesi gereken birkaç püf nokta bulunmaktadır:

  • Sirkeyi ilave ederken sütü sürekli karıştırarak pıhtılaşmayı hızlandırabilirsiniz.
  • Süzme işlemi sırasında temiz bir tülbent veya ince bir süzgeç kullanarak daha iyi sonuç alabilirsiniz.
  • Süzme peynirinizi daha uzun süre saklamak için buzdolabında hava almayan bir kapta muhafaza edebilirsiniz.
  • Farklı tatlar denemek isterseniz, peynire çeşitli baharatlar veya otlar ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Hamdi

12 Temmuz 2024 Cuma

Peynir yapımında kullandığım sütün kaymaksız ve pastörize olması gerçekten önemli mi? Sirke ilave ederken sütün kesilmemesi için ne kadar karıştırmam gerekiyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Hamdi Bey, peynir yapımında kullandığınız sütün kaymaksız ve pastörize olması önemlidir çünkü bu, peynirin daha homojen ve güvenli olmasını sağlar. Kaymak, peynirin yapısını ve lezzetini etkileyebilir, pastörizasyon ise zararlı bakterilerin yok edilmesini sağlar. Sirke ilave ederken sütün kesilmemesi için sirkeyi yavaş yavaş ekleyerek sürekli ve nazik bir şekilde karıştırmanız gerekmektedir. Bu şekilde sütün aniden kesilmesini önleyebilirsiniz. Başarılar dilerim!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yağsız Peynir Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yağsız Peynir Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

İsli Peynir Tarifi ve Malzemeleri

İsli Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kıbrıs Peyniri ve Özellikleri Nelerdir?

Kıbrıs Peyniri ve Özellikleri Nelerdir?

Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır?

Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır?

Güncel

Peynir Şekeri Nedir?

Peynir Şekeri Nedir?

Güncel

Burgu Peynir Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Burgu Peynir Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Peynir Altı Suyu Nasıl Yapılır?

Peynir Altı Suyu Nasıl Yapılır?

Şavak Tulum Peyniri Yapımı

Şavak Tulum Peyniri Yapımı

Peynir Altı Suyu Faydaları Nelerdir?

Peynir Altı Suyu Faydaları Nelerdir?

Ezine Peyniri Özellikleri Nelerdir?

Ezine Peyniri Özellikleri Nelerdir?

Beyaz Peynir Protein Değeri

Beyaz Peynir Protein Değeri

Çeçil Peynir Nasıl Yapılır?

Çeçil Peynir Nasıl Yapılır?

Peynir Nasıl Yapılır?

Peynir Nasıl Yapılır?

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır?

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır?

Yoğurttan Peynir Yapımı Nasıldır?

Yoğurttan Peynir Yapımı Nasıldır?

Hellim Peyniri Nasıl Yapılır?

Hellim Peyniri Nasıl Yapılır?

Doğal Peynir Mayası Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Doğal Peynir Mayası Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

En İyi Rokfor Peyniri Nasıl Olur?

En İyi Rokfor Peyniri Nasıl Olur?

Evde Peynir Nasıl Yapılır?

Evde Peynir Nasıl Yapılır?

Lor Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Lor Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Koyun Peyniri Yapımı

Koyun Peyniri Yapımı

Pastörize Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Pastörize Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Kaşar Peyniri Kalori Değeri

Kaşar Peyniri Kalori Değeri

Krem Peynir ile Sandviç Yapımı

Krem Peynir ile Sandviç Yapımı

Diyet Peynir Saklama Koşulları

Diyet Peynir Saklama Koşulları

Çerkez Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

1 Dilim Peynir Kaç Kalori?dir?

1 Dilim Peynir Kaç Kalori?dir?

Peynir Ürünleri Nelerdir?

Peynir Ürünleri Nelerdir?