Evde Süzme Peynir Yapımı Süzme peynir, ağırlığa maruz kalmayan diğer peynirlerden farklı olarak yumuşak kıvamlı ve hafif tuzlu bir peynir çeşididir. Sofralarımıza sonradan dahil olan süzme peynir, birçok yerde yardımcı malzeme olarak kullanılır. Çorbalardan salatalara, tatlılardan sandviçlere kadar geniş bir kullanım alanı vardır. Diyet yapanlar ve beslenmesine dikkat edenler için ara öğünlerde tercih edilebilir. Protein içeren gıdalar arasında yer alan süzme peynir, az tuzlu ve az yağ içerdiğinden dolayı kalorisi de düşüktür. 225 gramında; 163 kalori, 28 gram protein, 2 gram yağ, 6 gram karbonhidrat bulunur. Evde Süzme Peynir İçin Gereken Malzemeler
Evde Süzme Peynir Nasıl Yapılır? Süzme peynir yaparken, süt kaynama derecesine gelene kadar ısıtılır. Sirke ilave edildikten sonra soğuyuncaya kadar karıştırmaya özen gösterilir. Süt tamamen soğuduktan sonra kesilen peynir süzülür ve bir kaba boşaltılır. Tuz ve sıvı krema da ilave edilip iyice karıştırılır. Evde süzme peynir yapımı tamamlanmıştır. Ekstra Bilgiler Süzme peynirin yapımında dikkat edilmesi gereken birkaç püf nokta bulunmaktadır:
Afiyet olsun. |
Hamdi
12 Temmuz 2024 CumaPeynir yapımında kullandığım sütün kaymaksız ve pastörize olması gerçekten önemli mi? Sirke ilave ederken sütün kesilmemesi için ne kadar karıştırmam gerekiyor?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaHamdi Bey, peynir yapımında kullandığınız sütün kaymaksız ve pastörize olması önemlidir çünkü bu, peynirin daha homojen ve güvenli olmasını sağlar. Kaymak, peynirin yapısını ve lezzetini etkileyebilir, pastörizasyon ise zararlı bakterilerin yok edilmesini sağlar. Sirke ilave ederken sütün kesilmemesi için sirkeyi yavaş yavaş ekleyerek sürekli ve nazik bir şekilde karıştırmanız gerekmektedir. Bu şekilde sütün aniden kesilmesini önleyebilirsiniz. Başarılar dilerim!