Krem peynir, kahvaltı sofralarınızda sevilen ve vazgeçilmez bir ürün haline gelmiştir. Evlerde beyaz peynir ve kaşar peynirin yanında krem peynir de bulundurulur. Krem peynir, yumuşak ve homojen kıvamı sayesinde kendini sevdirmeyi başarmıştır. Sevilerek tüketilen krem peynir, diğer peynir çeşitlerinden farklı olarak ekmeğe sürülebilen yumuşak bir yapıya sahiptir. Bu özelliğinden dolayı insanların sıkça tercih ettiği bir ürün haline gelmiştir. Krem peynir, yağlı inek sütü ve krema karışımından yapılmıştır. Krem Peynir ile Sandviç Nasıl Yapılır? Kahvaltı sofralarının dışında krem peynir ile farklı ve lezzetli sandviçler hazırlanarak tüketilebilir. Ekmeğin içerisine süreceğiniz krem peynir ve üzerine salatalık, domates dilimleri, çok az pul biber ekleyerek harika bir sandviç hazırlamış olursunuz. Hamur işlerinde ve özellikle kraker çeşitlerinde de kullanılmaktadır. Krem peynir, kullanımı kolay ve küçük kutular halinde piyasaya sunulmaktadır. Yolculuklarda, öğrenci yurtlarında, hatta ilkokuldaki öğrencilerin beslenme saatlerinde pratik açılan kutuları sayesinde sıkça kullanılan bir yiyecek haline gelmiştir. Ülkemizde kullanımı giderek artan krem peynir, ekmeğe sürülebilen yumuşacık bir yoğunluktadır. Krem peyniri, başta tiramisu olmak üzere birçok pasta çeşidinde ve tatlılarda kullanılan bir üründür. Bunun dışında diyet yapan insanlar da krem peynirini rahatlıkla tüketebilirler. Krem Peynirleri Kaç Gramlık Kutularda Satılır? Krem peynir, kaşar peynire göre daha az maliyetlidir. Bundan dolayı insanlar tarafından tüketimi biraz daha ön plana çıkmaktadır. Ülkemizde krem peynirin kilosu ortalama olarak 10 TL civarındadır. Krem peynirleri pratik kapaklı 200 ya da 250 gramlık küçük kutularda satılmaktadır. Krem peyniri, az yağlı ve az tuzlu olmasından dolayı tansiyon hastaları için vazgeçilmez bir peynir haline gelmiştir. 100 gram krem peynirinin içerisinde ortalama olarak 342 kalori bulunur. Krem Peynir Fabrikalarda Nasıl Yapılır? Krem peynirin ilk yapımı 18. yüzyıllara dayanmaktadır. Amerika, Fransa ve İngiltere'de ilk kullanılmaya başlanmıştır. Krem peynir, bizim ülkemizde çok daha sonralarda keşfedilmiş ve kullanılmaya başlanmıştır. Krem peynirinin fabrikalarda yapılması için kaynatılmış olan süt iyice soğutulur ve pastörize edilir. Daha sonra bu süt tekrar çok yüksek derecede kaynatıldıktan sonra homojen bir yapı elde edilir. Bir miktar yoğurt veya peynir mayası bu harcın içerisine eklenir ve bu harcın pıhtılaşması sağlanır. Bu kesilen süt süzülerek peynir çökelek suyundan ayrılır. Çökeleğin içerisine bir miktar tuz, bir miktar siyam baklası zamkı, keçi boynuzu zamkı, mısır şekeri gibi farklı kıvam artırıcı ürünlerden ilave edilir. İyice karıştırılan harç iyice soğumaya bırakılır. Daha sonra özel makinelerde paketlenerek krem peynir olarak sofralarımızdaki yerini alır. Krem Peynir Evde Nasıl Yapılır? Krem peynirini evinizde yapmak için ilk ihtiyacınız olan şey bir litre süttür. Yarım limon, tuz ve süt kremasına ihtiyacınız vardır. Bu malzemelerin hepsini oda sıcaklığındaki bir kaba boşaltın ve içerisine yarım limonu sıkın ve iyice karıştırarak sütün kesilmesini sağlayın. Çünkü limon, sütün kesilmesini sağlar. Kesilen sütü süzme bezleri veya herhangi bir tülbent yardımı ile süzerek büyük bir kabın içerisine alın. Bir paket süt kremasını içerisine katarak homojen bir yapı halini alana kadar mikser ile iyice çırpınız ve yapmış olduğunuz krem peynirinizi buzdolabında 3 gün içerisinde tüketiniz. |