Yağsız Krem Peynir Yapımı
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yağsız Krem Peynir Yapımı

Yağsız krem peynir, kalori değeri oldukça düşük, lezzetli ve sürülebilir bir peynir cinsidir. Yumuşak, beyaz renkli, pürüzsüz bir yapısı olan yağsız krem peynir diyet yapanlar kadar diyet yapmayan insanlar tarafından da tüketilen bir üründür. Yağsız süt kullanılarak üretilen yağsız krem peynir, yüksek besleyici özelliğine karşın düşük kalori değerinden dolayı diyetisyenler tarafından da önerildiği gibi kendisine kahvaltı sofralarından başka kullanım alanları da bulmuştur.

Yağsız krem peynir, özellikle cheesecake ve tiramisu tatlılarında da ve daha pek çok unlu mamullerin yapımında kullanılmaktadır.

Yağsız Krem Peynir Nasıl Yapılır?
  • Yağsız krem peynir yapımında yağsız süt kullanılmalı veya kullanılan sütün yağı alınmalıdır. Bunun için sağılan taze sütler süzülerek yayvan kaplara konulur ve bir gün buzdolabında bekletilirse sütün yağı üstte kaymak şeklinde toplanacaktır. Üstte toplanan bu kaymağın alınmasıyla geriye kalan süt artık istenilen yağsız süttür.
  • Yağından arındırılan süt önce 60-70 dereceye kadar ısıtılıp ardından 30 dereceye kadar soğutularak pastörize edilir. Bu şekilde sütün içindeki istenmeyen mikroorganizmalar kısmen de olsa yok edilmiş olmaktadır.
  • Pastörizasyon işleminden geçirilen süt daha sonra 200 bar basınç altında 50-55 dereceye kadar ısıtılmak suretiyle süte homojen bir yapı kazandırılır.
  • Sütün pıhtılaşmasını sağlamak için belli ölçülerde yoğurt veya peynir mayası ilave dilerek süt mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanma süresi sonunda pıhtılaşan bu karışım tekrar 45-50 dereceye kadar ısıtılmak suretiyle peynir pıhtısı ile peynir altı suyunun birbirinden ayrılması sağlanır.
  • Peynir suyu ayrılan pıhtı daha koyu bir kıvama gelmiştir. Bu aşamada peynirin içine uygun ölçülerde kıvam artırıcılar ilave edilerek karıştırılır. Bu kıvam artırıcılara örnek olarak; siyam baklası zamkı, keçi boynuzu zamkı ve mısır şekeri zamkı verilebilir. Kıvam artırıcıların oranı en fazla %5 olmalıdır.

Yağsız Krem Peynir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mıhlama Peyniri Yapımı

Mıhlama Peyniri Yapımı

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Küflü Peynirin Faydaları Nelerdir?

Küflü Peynirin Faydaları Nelerdir?

1 Kg Peynir Kaç Kg Sütten Yapılır?

1 Kg Peynir Kaç Kg Sütten Yapılır?

Peynir Mayası Nasıl Yapılır?

Peynir Mayası Nasıl Yapılır?

Sepet Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Sepet Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Üretiminde Dikkat Edilecek Unsurlar

Peynir Üretiminde Dikkat Edilecek Unsurlar

Güncel

Lor Peyniri Faydaları Nelerdir?

Lor Peyniri Faydaları Nelerdir?

Güncel

Zeytin Peynir Tüketimi

Zeytin Peynir Tüketimi

Güncel

Türk Peynir Çeşitleri Nelerdir?

Türk Peynir Çeşitleri Nelerdir?

Üçgen Peynir Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Üçgen Peynir Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Emmental Peyniri Nasıl Yapılır?

Emmental Peyniri Nasıl Yapılır?

Keçi Peyniri Nasıl Yapılır?

Keçi Peyniri Nasıl Yapılır?

Fransız Peynir Çeşitleri Nelerdir?

Fransız Peynir Çeşitleri Nelerdir?

Koyun Peyniri Yapımı

Koyun Peyniri Yapımı

Peynir Altı Suyu Faydaları Nelerdir?

Peynir Altı Suyu Faydaları Nelerdir?

Kelle Peyniri Yapımı Nasıl Olur?

Kelle Peyniri Yapımı Nasıl Olur?

Burgu Peynir Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Burgu Peynir Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Evde Mayalı Peynir Nasıl Yapılır?

Evde Mayalı Peynir Nasıl Yapılır?

Edam Peynirinin Üretimi

Edam Peynirinin Üretimi

Trabzon Peyniri Nasıl Yapılır?

Trabzon Peyniri Nasıl Yapılır?

Civil Peyniri Civil Peynir Nasıl Saklanmalıdır?

Civil Peyniri Civil Peynir Nasıl Saklanmalıdır?

Sürk Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Sürk Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Hellim Peyniri Nasıl Yapılır?

Hellim Peyniri Nasıl Yapılır?

Lor Peyniri Kalori Değeri

Lor Peyniri Kalori Değeri

Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır?

Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır?

Teleme Peyniri Nasıl Yapılır?

Teleme Peyniri Nasıl Yapılır?

Peynir Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6