Peynir Topları Tarifi ve Malzemeleri

Peynir topları, çeşitli peynirlerin karıştırılarak yuvarlak şekil verilmesiyle hazırlanan pratik ve lezzetli bir atıştırmalıktır. Görsel sunumu zenginleştirirken, farklı baharatlar ekleyerek kişisel damak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz. Misafirler için harika bir seçenek!
Peynir Topları Tarifi ve Malzemeleri
05 Eylül 2024
Peynir Topları

Peynir topları, çeşitli peynirlerin karıştırılıp yuvarlak hale getirilmesiyle hazırlanan lezzetli bir aperatif olarak tercih edilebilir. Evde kolayca hazırlanabilen bu atıştırmalıkları fazla zaman harcamadan ve çok malzeme gerektirmeden yapmak mümkündür. Peynir topları, görsel açıdan şık bir sunum hazırlama şansı verir. Bu nedenle misafirlerin çay servisi aralarına eklemek oldukça doğru bir tercih olabilir. Topları yaparken evde peynire yakıştırdığınız veya damak zevkinize uygun olarak istediğiniz baharatı içine ekleyebilirsiniz.

Aynı zamanda peynir topları hazırlandıktan sonra istenilen baharata batırılarak kaplama yapılabilir. Rengarenk bir sunum hazırlamak ve lezzetli bir çay ikilisi yapmak mümkündür. Tarifi oldukça basit bu atıştırmalıklar için istenilen peynir çeşidi kullanılabilir. İşin en zevkli kısmı ise topları yuvarladıktan sonra servise hazırlarken renkli çubuklar batırılması ve kolayca tüketilmesinin sağlanmasıdır. İsteyen renkli çubuklar yerine evdeki kürdanları bu konuda değerlendirebilir. Peynir sevmeyen ve yerken çok direnen çocuklar da bu görüntüye sahip peynirleri zevkle yemek isteyeceklerdir. Peynir topları, isteğe göre salatalarla sunuma eklenebilir.

Peynir Topları İçin Gerekli Malzemeler

  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 100 gr krem peynir
  • 100 gr lor peyniri
  • 200 gr beyaz peynir
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 10 dal frenk soğan
  • 2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
Kullanılan baharatları isteğinize göre değiştirebilirsiniz. Karabiber veya toz biberi eklemeden de hazırlayabilirsiniz.

Peynir Topları Nasıl Yapılır?

Tüm peynirleri iyice çatalla ezdikten sonra birbirine karıştırın. İsteğinize göre karışıma karabiberi ekleyip, iyice harmanlayın. Ardından bu peynir karışımından yuvarlak parçalar koparın. Çörek otu, susam veya istediğiniz bir yeşilliği de her biri ayrı ayrı olacak şekilde düz bir tabağa alın. Yeşillik kullanmak isteyenler yeşillikleri ince ince kıymalıdırlar. Tam yuvarlak hale getirdikten sonra topları istediğiniz baharata veya yeşilliğe batırarak servis tabağına alın. Çubuklarını batırarak sunuma koyabilirsiniz. Peynir topları servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ceylan

18 Mayıs 2024 Cumartesi

Peynir torları hazırlarken üzerine zeytin yağı eklememiz tadını bozar mı acaba? Normalde beyaz peynirin üzerine zeytinyağı gezdiririm ancak burada diğer peynirleri de kullanacağım için tadını bozacağından korkuyorum. Sizce zeytinyağı eklemekte bir sakınca var mıdır?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Zeytinyağı, peynirin tadını genellikle zenginleştirir ve peynir turlarına farklı bir aroma katabilir. Ancak, kullanacağınız peynirlerin türü ve tad profili de önemlidir. Daha yoğun aromalı peynirler ile zeytinyağının tadı çakışabilir. Beyaz peynirde olduğu gibi, diğer peynirlerde de zeytinyağını dikkatlice kullanarak deneme yapabilirsiniz. Az miktarda zeytinyağı ekleyerek tadı test etmek mantıklı olabilir.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre
Çok Okunanlar
Lor Peyniri Faydaları Nelerdir?

Lor Peyniri Faydaları Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik
Hollanda Peyniri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Hollanda Peyniri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Mozzarella Peyniri Özellikleri

Mozzarella Peyniri Özellikleri

Labne Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Labne Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Sütten Peynir Nasıl Yapılır?

Sütten Peynir Nasıl Yapılır?

Kaşar Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Kaşar Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Peynir Nasıl Saklanır?

Peynir Nasıl Saklanır?

Güncel

Evde Lor Peynir Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Lor Peynir Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çıtır Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Lor Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Lor Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Altı Suyu Nasıl Yapılır?

Peynir Altı Suyu Nasıl Yapılır?

Tel Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Tel Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Mihaliç Peyniri Yapımı

Mihaliç Peyniri Yapımı

Hatay Peyniri Yapılışı

Hatay Peyniri Yapılışı

Krem Peynir ile Sandviç Yapımı

Krem Peynir ile Sandviç Yapımı

Kıbrıs Peyniri ve Özellikleri Nelerdir?

Kıbrıs Peyniri ve Özellikleri Nelerdir?

Divle Obruk Peyniri Yapım Aşamaları

Divle Obruk Peyniri Yapım Aşamaları

Hellim Peyniri Nasıl Yapılır?

Hellim Peyniri Nasıl Yapılır?

Hamburger Peyniri Yapılışı

Hamburger Peyniri Yapılışı

Beyaz Peynir Kalori Değeri

Beyaz Peynir Kalori Değeri

Teleme Peyniri Nasıl Yapılır?

Teleme Peyniri Nasıl Yapılır?

Yağlı Peynir Kaç Kalori?

Yağlı Peynir Kaç Kalori?

Koyun Peyniri Yapımı

Koyun Peyniri Yapımı

Beyaz Peynir Çeşitleri Nelerdir?

Beyaz Peynir Çeşitleri Nelerdir?

Sepet Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Sepet Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Deri Tulum Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Deri Tulum Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Kaç Kalori?

Peynir Kaç Kalori?

Peynir Nasıl Mayalanır?

Peynir Nasıl Mayalanır?

Kaynamış Sütten Peynir Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Kaynamış Sütten Peynir Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır?

Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır?

Peynir Eritmesi Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Eritmesi Tarifi ve Malzemeleri

Küflü Peynirin Faydaları Nelerdir?

Küflü Peynirin Faydaları Nelerdir?

Az tuzlu Peynir Özellikleri

Az tuzlu Peynir Özellikleri

Mıhlama Peyniri Yapımı

Mıhlama Peyniri Yapımı

Peynir Şekeri Nedir?

Peynir Şekeri Nedir?

Tuzsuz Lor Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Tuzsuz Lor Peyniri Tarifi ve Malzemeleri