Peynir Kızartması Peynir kızartması, süt ürünleri kapsamındaki peynirin işlemlerden geçirilerek enfes bir hale dönüştürülmesiyle elde edilen bir gıdadır. Kahvaltı menülerine ek seçenek olarak bu besin maddesini sunabilirsiniz. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu kızartma türü, kokusuyla lezzete davet çıkarmaya yeterli olacaktır. Peynir tercihine yönelik seçenekler damak tadına göre şekillenebilir. Peynir kızartmasını çeşitli baharat ve organik besinler ile zenginleştirip sunuma hazır hale getirmek iştahın kabarmasını sağlayacaktır. Bu leziz besin maddesi sayesinde ekmek eşliğinde tek başına yeterli bir gıda tüketimi yapmanız mümkündür. Kahvaltı dışında atıştırmalık olarak da tercih edilen bu hoş kokulu ürün, vitamini bol olduğu için sağlık açısından faydalıdır. Bu hususta vücudun ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin karşılanmasına yardımcı olur. Ancak peynir kızartması yapılmak isteniyorsa kızartma yağının niteliğine dikkat edilmesi gerekir. Özellikle birden fazla kullanılan yağların peynir kızartması için tercih edilmemesi gerekir. Bu lezzetli besin kaynağının hazırlanışına yönelik tereyağı veya fındık yağı kullanımının yapılması uygundur. Gerekli Malzemeler
Peynir Kızartması Nasıl Yapılır? Tadı damağınızda kalacak bir lezzet tarifi olan peynir kızartması için peynir tercihi sert yapıdaki kalıp peynirler olmalıdır. Bunun için köy peynirlerini tercih edebilirsiniz. Tuz oranı düşük peynirin kızartma haline dönüştürülmesi son derece leziz olacaktır. Bu gıdanın hazırlanışına yönelik ilk aşama peynirin istenilen boyutta doğranması ve kısa bir süre su içerisinde bekletilme aşamasına bırakılmasıdır. Diğer yandan uygun bir kap içerisine yumurta kırılıp çırpılır. Peynirler bu yumurtaya bulanıp ardından galeta ununa bulanır. Daha sonra tava içerisine tereyağı alınıp kavrulmaya başlandıktan sonra peynirler ilave edilir. Mis kokuların hissedilmesiyle birlikte erimeye yüz tutan peynirler kızartılıp servis tabağına alınır. Peynir kızartmasını sıcak bir şekilde tükettiğinizde peynirin ağızda dağılan yumuşak kıvamını hissedersiniz. Ekstra İpuçları
Afiyet olsun. |