Tam Yağlı Beyaz Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Tam yağlı beyaz peynir, kahvaltıların vazgeçilmezi ve sağlıklı bir besin kaynağıdır. Evde kolaylıkla hazırlanabilen bu peynir, zengin lezzetiyle sebzelerle mükemmel bir uyum sağlar. Kalsiyum ve protein açısından zengin olan tam yağlı beyaz peynir, birçok tarifte kullanılabilir.
Tam Yağlı Beyaz Peynir Tarifi ve Malzemeleri
29 Ağustos 2024
Tam yağlı beyaz peynir, kahvaltıların vazgeçilmezi olan ve süt ürünleri içerisinde yer alan, yağı alınmamış peynir türüdür. Süt aşamasında maya işlemi yapılırken sütten gelen yağ ile değişime uğrayan peynir, pürüzsüz bir yapıya sahip olur. Böylelikle ağızda dağılan harika bir lezzet elde edilir. Tam yağlı beyaz peynir, diyet yapanlar için uygun değildir; bu nedenle kilo vermek isteyenler yağsız peyniri tercih edebilir. Krema veya kalıp halinde bulunan bu peynir türü, görsel olarak da iştah açıcıdır. Bu lezzetli gıdayı sebzeler eşliğinde tükettiğinizde enfes bir tat elde edersiniz. Dere otu, maydanoz, roka ve nane gibi bitkilerle eşsiz bir besin kaynağı ortaya çıkar. Tam yağlı beyaz peynir, vücudun gereksinim duyduğu kalori ve proteini karşılamaya yardımcı olur. Bu nedenle günlük en az bir kibrit kutusu kadar tüketmenizde fayda vardır.

Tam Yağlı Beyaz Peynir İçin Gerekli Malzemeler
  • 3 litre tam yağlı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Peynirin süzülmesi için bez

Tam Yağlı Beyaz Peynir Nasıl Yapılır?

Evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz bir besin maddesi olan tam yağlı beyaz peynir için deneyimli olmanız gerekmez. Bu hususta tarifimizi dikkate almanız yeterlidir. Öncelikle süt, kaynama noktasına gelinceye kadar ateşin üzerinde ısıtılır. Daha sonra kaynayan sütün içine yoğurt ilave edilir. Bu esnada sütün karıştırılması önemlidir; aksi halde süt kesilmesi sorunu ortaya çıkar. Bu işlem yapılırken süt ısıtılmaya devam edilir. Karışım ile yavaş yavaş pıhtılaşma meydana gelir. Bu esnada tuz eklenir. Karıştırma işlemi devam ettirilip topaklaşma meydana gelir. Beyaz renkteki süt, yeşilimsi tonlara dönüşerek ayrışma olur. Bu noktadan sonra ocağın altı kapatılarak bu lapa, suyundan süzülüp bez torbanın içerisine alınır. Bezin ağzı bağlanarak üzerine ağırlık konulup uygun bir ortamda 24 saat bekletilir. Bu zaman zarfının sonucunda tam yağlı beyaz peynir hazır hale gelir ve sunum yapılır.

Ekstra Bilgiler

Tam yağlı beyaz peynir, sadece kahvaltılarda değil, aynı zamanda çeşitli yemeklerde ve salatalarda da kullanılabilir. Ayrıca, bu peynir türü kalsiyum ve protein açısından zengin olduğu için kemik sağlığına da katkıda bulunur. Peynirin daha uzun süre dayanmasını sağlamak için serin ve karanlık bir yerde saklanması önerilir. Peynirin tadını daha da zenginleştirmek için zeytinyağı ve baharatlarla marine edilebilir. Bu tür peynirler, özellikle Akdeniz mutfağında sıklıkla kullanılır ve birçok tarifte yer alır.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Neşve

21 Mayıs 2024 Salı

Bende evde ilk defa tam yağlı beyaz peynir yaptım. Peynir yapımı bittikten sonra, ne zaman yemeye başlayabiliriz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Neşve, peynirin olgunlaşma süresi genellikle birkaç gün ile birkaç hafta arasında değişir. Beyaz peynir için ideal olgunlaşma süresi yaklaşık 2 hafta civarındadır, ancak bu süre zarfında peynirin tadına bakarak size uygun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Afiyet olsun!

2. Cevap
cevap

Altın (Altun)

Merhaba, neşve hanım artık dışarıda satılan hiçbir yiyeceğe güvenimizin kalmadığı bu günde çok iyi yapmışsınız evde peyniri bildiğim kadarıyla 24 saat bekledikten sonra yiyebilirsiniz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre
Çok Okunanlar
İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik
1 Dilim Beyaz Peynir Kaç Kalori?dir?

1 Dilim Beyaz Peynir Kaç Kalori?dir?

Beyaz Peynir Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Beyaz Peynir Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Peynir Nasıl Mayalanır?

Peynir Nasıl Mayalanır?

1 Dilim Peynir Kaç Kalori?dir?

1 Dilim Peynir Kaç Kalori?dir?

Peynir Topları Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Topları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Evde Tulum Peyniri Nasıl Yapılır?

Evde Tulum Peyniri Nasıl Yapılır?

Güncel

Pizza Peyniri Nasıl Yapılır?

Pizza Peyniri Nasıl Yapılır?

Sirke ile Peynir Yapı mı?

Sirke ile Peynir Yapı mı?

Krem Peynir Kalori Değeri

Krem Peynir Kalori Değeri

Köy Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Köy Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Şekeri Nedir?

Peynir Şekeri Nedir?

Beyaz Peynir Kalori Değeri

Beyaz Peynir Kalori Değeri

Yağsız Beyaz Peynir Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yağsız Beyaz Peynir Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Evde Mayalı Peynir Nasıl Yapılır?

Evde Mayalı Peynir Nasıl Yapılır?

Peynir Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Salamurası Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Salamurası Tarifi ve Malzemeleri

Künefe Peyniri Nasıl Yapılır?

Künefe Peyniri Nasıl Yapılır?

Kıbrıs Peyniri ve Özellikleri Nelerdir?

Kıbrıs Peyniri ve Özellikleri Nelerdir?

Abaza Peyniri Ev Yapımı

Abaza Peyniri Ev Yapımı

Tulum Peyniri Nasıl Yapılır?

Tulum Peyniri Nasıl Yapılır?

Beyaz Peynir Çeşitleri Nelerdir?

Beyaz Peynir Çeşitleri Nelerdir?

Basma Peynir Nasıl Yapılır?

Basma Peynir Nasıl Yapılır?

1 Kg Peynir Kaç Kg Sütten Yapılır?

1 Kg Peynir Kaç Kg Sütten Yapılır?

Lor Peyniri Faydaları Nelerdir?

Lor Peyniri Faydaları Nelerdir?

Lor Peyniri Besin Değeri Kaçtır?

Lor Peyniri Besin Değeri Kaçtır?

Ezine Peyniri Kaç Kalori?

Ezine Peyniri Kaç Kalori?

Kaşar Peyniri Kalori Değeri

Kaşar Peyniri Kalori Değeri

Tuzsuz Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Tuzsuz Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Divle Obruk Peyniri Yapım Aşamaları

Divle Obruk Peyniri Yapım Aşamaları

Lor Peyniri Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Lor Peyniri Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Beyaz Peynir Protein Değeri

Beyaz Peynir Protein Değeri

Tulum Peyniri Kaç Kalori?dir?

Tulum Peyniri Kaç Kalori?dir?

Lor Peyniri Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Lor Peyniri Yapımı Tarifi ve Malzemeleri